donderdag 29 december 2016

Op weg naar Kerstmis

De laatste twee weken voor kerst stonden volledig in het teken van Kerstmis en Nieuwjaar.

En als we kerst zeggen, zeggen we natuurlijk ook kerstboom. We namen alle spullen van de kerstboom goed waar. De lichtjes, slingers, ballen en andere versiering en natuurlijk de piek!
Iedereen mocht helpen om er een prachtige boom van te maken.


Toen deze boom klaar was mochten we er niet meer aankomen, maar aan onze poppenhoek stond een kerstboom die we elke keer terug mochten versieren.Smorgens maakten we het donker in de klas. Met de lichtjes van de kerstboom enz werd dit super gezellig .
Na het waarnemen van de kerstboom in onze klas, kregen we ook echte dennentakken te zien.
We keken naar het verschil en dat roken we vooral.
Met deze echte takken van de kerstboom gingen we schilderen.Toen deze droog waren knipten juf er kerstbomen uit. Deze kerstbomen versierden we met slingers.We schilderden een rol helemaal bruin voor de stam. Daarna werden dit prachtige kerstbomen!

Naast Kerstmis gaan we natuurlijk ook Nieuwjaar vieren. Hiervoor maakten we een nieuwjaarsbrief. Het resultaat ligt in een pakje onder jullie kerstboom. Hier alvast een gouden tipje van de sluier ;)
We kleefden de kerstballen op de juiste plaats in de boom.

Ook oefenden we onze 1-1 relatie. In elke boom 1 rode bal, 1 blauwe versiering en 1 gele ster.Op de laatste dag hielden we een kerstfeestje en bakten we lekkere pannenkoeken. 
Na de vakantie komt juf Petra terug dus er moest ook afscheid genomen worden.

Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen en ben super fier dat ik jullie eerste juf mocht zijn. Ik ga jullie verschrikkelijk missen!!

Hopelijk hebben jullie een zalige kerst gehad en dan wens ik jullie nog een spetterend nieuwjaar!!!

Lieve groetjes,

Juf Anneke Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen